10 jaar ‘gewoon leven’

In augustus 2006 werd ik overvallen door een kwaal die uiteindelijk gediagnostiseerd werd als ‘neuralgie van Horton’, ook wel ‘clusterhoofdpijn’ genoemd en in Amerika aangeduid als ‘suicide pain’. Ik heb twee van die clusters van ongeveer drie maanden ‘uitgezeten’ en was onderwijl bij de ‘gewone’ neurologie uitbehandeld. Toen de derde begon, heeft een collega mij geattendeerd op Wu Ching Acupunctuur, waar ik in mei 2007 terecht kwam. Helga heeft mij met een combinatie van acupunctuur en neuraaltherapie in een paar maanden ‘bevrijd’ van de kwaal. Achteraf was 8 augustus 2007 mijn eerste pijnvrije dag. Afgelopen augustus heb ik Helga maar even gebeld om haar te bedanken voor de 10 jaar ‘gewoon leven’ die ik dank zij haar heb mogen beleven. Mijn pogingen om haar succes in de reguliere geneeskunde bekend te maken, hebben weinig uitgehaald, vrees ik, vandaar dat ik op deze manier graag nog lijdende patienten attendeer op het alternatief dat Helga misschien ook voor hen kan zijn.

Anja Romein

"Ik wilde graag meer rust, energie en balans in mijn leven. In eerste instantie was ik wat sceptisch over alternatieve geneeswijzen, maar Helga bleek naast TCG-therapeute ook basisarts te zijn. De combinatie van haar westerse medische achtergrond en haar alternatieve aanpak gaf voor mij de doorslag. Bij Helga voel ik me helemaal thuis, omdat ze oprecht in je geïnteresseerd is als mens. Niet alleen door acupunctuur maar ook door de persoonlijke gesprekken met Helga voel ik me een stuk beter."

Loes Coenen

"20 jaar geleden vroeg ik om je hulp toen ik, wat energie betreft, op het absolute nulpunt belandde en de reguliere geneeskunde daar niets mee kon. Al snel bleek jouw behandeling aan te slaan en werd de balans hersteld, waardoor ik weer verder kon en weer kwaliteit van leven hervond. Ook de migraine, waaraan ik vanaf mijn kindertijd leed, behoort geheel tot de verleden tijd."

"Ik ben ervan overtuigd dat, buiten je warme en oprechte betrokkenheid bij je patiënten en je professionaliteit, je no nonsens houding ervoor zorgt dat iedereen zich bij jou op zijn gemak voelt.
Helga, dank je wel, dat je me steeds weer ‘in het zadel’ weet te helpen."

Jolande Raats

"In 2006 ben ik voor het eerst bij Helga in de praktijk gekomen met psychische klachten. Ik voelde me meteen op mijn gemak door haar rustige, deskundige houding. Na een gezellig gesprek, want zo lijkt het..., stelde ze me voor om naast acupunctuur behandelingen ook hypnotherapie te volgen. Binnen 3 maanden ging het zo goed dat ik een boekhoudopleiding heb gevolgd en als ZZP-er aan de slag ben gegaan."

"Sindsdien ben ik, met ruime tussenposes, bij Helga terug gekomen om blokkades in mijn lichaam op te heffen. Na elke behandelperiode veranderde mijn leven 180 graden. Helga, bedankt voor je zorgzame toewijding en oprechte interesse."

Patient M

"Ik heb Helga leren kennen als een vakvrouw. Enige jaren geleden heeft ze mij na een paar acupunctuur behandelingen van mijn hoofdpijnen afgeholpen. Mijn man had al jaren periode van rugpijnen. Hij kon dan niet zitten, hetgeen zijn werk en onze vakanties beïnvloeden. Ook hij was er na een paar acupunctuur behandelingen vanaf.
6 jaar geleden is er bij mij macula degeneratie geconstateerd. Een ziekte waartegen helaas nog niets te doen is. Ik had er overdag nog geen echte hinder van. De avonden echter waren niet leuk. Ik had zulke vermoeide ogen dat ik het liefste maar een beetje zat te dommelen en daarvan weer een rotbui kreeg.

Helga stelde neuraaltherapie voor. Vanaf de eerste behandeling was ik van mijn vermoeide ogen af.
Ik krijg nu iedere 7 weken een behandeling.

Het is niet pijnloos zo rondom mijn ogen, maar mijn kwaliteit van leven in de avonduren is wel met 100% gestegen. "