Harmonie

"Met mijn behandelingen kan ik ziekte voorkomen door meer balans en harmonie te brengen in het leven van mensen die zich niet lekker voelen. Daarnaast biedt de Traditionele Chinese Geneeskunde verbetering voor patiënten die in het reguliere circuit zijn vastgelopen. Tijdens mijn consulten neem ik ruim de tijd om mijn patiënten echt te leren kennen en plan ik afspraken van drie kwartier. Soms loopt het uit. Dat vind ik geen probleem want patiënten moeten goed hun verhaal kwijt kunnen."

Achtergrond

Helga van der Bent-Schut (arts acupunctuur) is in 1994 gestart met Wu Ching, praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde. Helga studeerde medicijnen in Leiden heeft deze studie succesvol afgerond in 1981. Ruim 15 jaar werkte zij als bedrijfsarts en verzekeringsarts. Zij heeft toen ervaren dat veel klachten niet altijd volgens de reguliere westerse aanpak konden worden behandeld. Voor haar was dat de reden om in 1992 acupunctuur bij het Kylin-instituut te gaan studeren met een stageperiode in China. In 1997 rondde ze haar fytotherapie-studie af gevolgd door opleidingen op het gebied van voedingsadviezen en neuraaltherapie.

In de afgelopen 20 jaar heeft zij zich zowel in de westerse als de Chinese geneeskunde laten bijscholen. Een greep hieruit: orthomoleculaire en homeopathische geneeskunde en specifieke acupunctuur (onder meer pols, enkel, schedel).